25 augustus 2017
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/tafelvanpascale_1600x755.jpg

De Vriendentafel van Pascale

Getuigenissen & Verhalen

"Het werd een heerlijke namiddag om nooit meer te vergeten!"

Het is zover! Puur Pascale 2 ligt in de winkel. Het is een mooi en intens, maar ook wel vermoeiend creatief proces geweest tot het moment dat ik effectief dat eerste boek in handen had.  Want ook al is dit ondertussen de 8ste keer dat ik dit meemaak, het blijft een speciaal moment. Een moment dat ik heel graag wilde delen met mijn lezers, die me van dag één gesteund en gevolgd hebben. Zo kwamen we op het idee om met de lancering van het nieuwe boek een lange vriendentafel te maken, één met plaats voor 150 mensen. En samen te klinken op het nieuwe boek en de ‘gezonde beweging’ die we samen in gang hebben gezet.

Via Facebook stuurde ik de oproep de wereld in om jullie uit te nodigen aan mijn vriendentafel. Ik was stiekem een beetje ongerust of we genoeg mensen zouden vinden om de tafel te vullen. Maar jullie respons was werkelijk overweldigend. Bedankt, dat deed me enorm deugd!  Helaas konden we niet iedereen ontvangen. Hopelijk volgen er nog veel nieuwe feestjes en kan ik je opnieuw uitnodigen!

De ochtend van het feest, 21 augustus 2017, keek ik met een bang hartje naar buiten. Veel wolken aan de hemel… het zou toch niet gaan regenen? Gelukkig waren de weergoden ons welgezind, en trakteerden ze ons op een fotogenieke wolkenhemel met af en toe een straaltje zon. De tafel werd geplaatst op een prachtige open plek op Linkeroever in Antwerpen, langs de Schelde. We hebben de tafel gedekt met bloemen, mijn servies én het nieuwe bestek en de glazen die ik samen met Serax ontwierp. Het zag er echt indrukwekkend uit!

Maar voor we aan tafel gingen, moest er uiteraard nog een woordje verteld worden over Puur Pascale 2. Mijn uitgever van Lannoo, Johan Ghysels deed de inleiding. Lieve en erg motiverende woorden! Hij vertelt over de ‘gezondheidsbeweging’ die ik in gang heb kunnen zetten en de invloed die dat heeft gehad op de verkoop van ‘gezonde boeken’ in Vlaanderen. Hoe meer mensen bezig zijn met gezonde voeding, hoe beter!

Ik had ook dokter Pedro Brugada uitgenodigd, de gerenommeerde cardioloog die jullie misschien wel kennen uit het tv-programma ‘Topdokters’. Hij schreef onlangs ook een boek, ‘Het Hart’, met een hoofdstuk gewijd aan natuurlijke voeding. Tijdens zijn speech benadrukt hij dat zowel samen tafelen als gezond eten dé beste bescherming vormt voor ons hart en loofde daarbij mijn boek.

Met die woorden kunnen we alleen maar samen aan tafel gaan en genieten van een heerlijke maaltijd. Op het menu? Een salade van jonge artisjokken met linzen (p.50), gegrilde kikkererwten met groenten (p.186) en chocoladetaart (p.162), recepten uit het nieuwe boek. En uiteraard een goed glas wijn, maar ook een laag alcoholisch aperitief. Het werd een heerlijke namiddag om nooit meer te vergeten! Bedankt aan iedereen die erbij kon zijn!

https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3614_2.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3624_2.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3639_2.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3670_2.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3724_2.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3915.jpeg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3945_2.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC3961_2.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/DSC4155.jpeg
Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten