Weekmenu's

Je eigen weekmenu samenstellen was nog nooit zo eenvoudig! Hier willen we je graag inspireren met heerlijke en makkelijke weekmenu’s. Je kunt ze aanpassen naar eigen behoefte. Met de gratis app stel je zo je praktische boodschappenlijst samen en voor de recepten verwijzen we naar de boeken.

Geen gedoe meer met zelfgeschreven boodschappenlijstjes die verloren gaan. Zo wordt een weekmenu plannen echt leuk!

Vind je het trouwens fijn om een week samen met ons gezond te eten, te bewegen en geïnspireerd te worden door gezondheidsdeskundigen? Neem dan even een kijkje bij onze Go Pure Masterclasses.

Mijn gratis app al op je smartphone?

Wat eten we vanavond? Dat kan soms een lastige vraag zijn, maar met deze gratis app maken we het jou makkelijk. Je kan doorheen alle boeken bladeren als je op zoek bent naar inspiratie, recepten zoeken op ingrediënt of categorie en heel makkelijk een praktische boodschappenlijst maken. Aarzel niet, hij is helemaal gratis.

pure-pascale-naessens-IMG_1656

Wat kun je doen tegen die overdreven hunker naar eten?

pure-pascale-naessens-Pascale 320

Met wilskracht lukt het niet, want dat staat gelijk aan het negeren van de signalen van je lichaam, zoals je hongergevoel negeren of negeren dat je hunkert naar eten. Dat houd je niet vol, je moet net samenwerken met je lichaam. Je lichaam en je geest moeten op dezelfde golflengte zitten, dan werkt het wel. Je moet er dus voor zorgen dat die hunker er niet meer is.

De enige manier om dat knagend gevoel kwijt te raken is door je lichaam echt te voeden, zodat het echt verzadigd is. En dat doe je niet door minder te eten, maar door meer kwalitatieve voeding te eten, zodat je hormonen tot rust komen, zodat je lichaam de juiste signalen kan uitsturen naar je hersenen, signalen die zeggen: ‘Ik heb genoeg.’ En plots stel je vast dat je helemaal niet meer hunkert naar dat stuk taart, dat het je nu wel lukt om van dat brood af te blijven, dat je de chips wel onaangeroerd kunt laten.

Het heeft dus weinig te maken met wilskracht, maar gewoon met het feit dat je lichaam echt verzadigd is. Als je natuurlijke voeding eet, functioneert je lichaam beter. Velen hameren op gedragsverandering, maar je kunt die gedragsverandering niet volhouden als je daardoor constant honger hebt en je ongelukkig voelt. Mijn invalshoek is daarom: eet anders en je zult zien dat je gedrag zal veranderen.

Styling

Mooi en stijlvol tafelen draagt zoveel bij tot het genot van het eetmoment. Ik ben altijd op zoek naar leuke spullen en daarbij is het sleutelwoord ‘creativiteit’. Wanneer ik niet vind wat ik zoek, maak ik het vaak zelf. De styling van de foto’s in mijn boeken bestaat uit een samenspel van gekochte en verzamelde spullen, zelf geschilderde zaken en eigen creaties. Ik geef jullie graag een inkijk.

pascale_2

Eten kan je blij maken, je doen walgen, boos maken, bang maken …

Vanwaar die verschillen? Ik heb ze allemaal meegemaakt. Wat is er veranderd? ‘Ik’ ben niet veranderd, maar wat ik ‘eet’ isveranderd. Mijn moeder was geen grote keukenprinses, maar ze stond er wel op dat we altijd vers aten, ook al was het de klassieke keuken met brood en aardappelen. We aten vooral veel groenten, fruit, vlees en vis, we kregen weinig snoep en aten geen tussendoortjes. Wat at ik later als jonge volwassene? Spaghetti, broodjes, pizza, ontbijtkoeken. En ik dronk cola …

Ik was verstrikt geraakt in het verslavende web van snelle koolhydraten afgewisseld met momenten van diëten met sla en wortelen. Een wereld van uitersten. Toen maakte eten me ongelukkig, nu gelukkig. Aan mijn genen is niets veranderd, maar wel aan wat ik eet. Als je onbewerkte voeding eet, voeding die bij je lichaam hoort, dan doet je lichaam wat het moet doen, dan mag je vrij eten, word je gelukkig en ben je voldaan.

_DSC1592