Mijn passie voor keramiek

https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2023/02/pure-pascale-naessens-_DSC3340-2.jpg

20 jaar geleden begonnen in Tunesië, na een ontmoeting met keramiste Sabiha Ayari.

Wat zij deed, wou ik ook kunnen, het was liefde op het eerste gezicht. Ik volgde opleidingen en diverse stages in België en het buitenland. Wat begon als een hobby werd al snel meer en keramiek draaien werd dan ook een professionele bezigheid.

pure-pascale-naessens-_DSC4993

Hoe het begon.

Tijdens het maken van een reportage in Tunesië zag ik de keramiste Sabiha Ayari aan het werk. Het sloeg meteen in mijn buik, ik voelde de passie, het was bijna pure jaloezie, dat wou ik ook kunnen. Eens terug thuis ben ik op zoek gegaan naar een atelier. Ik volgde jarenlang een opleiding bij keramiste Bie Van Gucht en diverse stages rond keramiek-, glazuur-en baktechnieken.

Het is allemaal klein begonnen, mijn eerste draaischijf stond, tot grote ergernis van mijn man, in de keuken. Maar ik vond het zalig. Ik heb intussen al uren versleten aan de draaischijf, de enige manier om het te leren. Maar elke minuut geniet ik ervan. Het is ook een fijne manier om te connecteren, ik vind het zalig om masterclasses te volgen bij gerenommeerde keramisten in binnen-en buitenland.

pure-pascale-naessens-Schermafbeelding 8

Pure by Pascale Naessens for Serax

Pas later is het idee gekomen om mijn borden voor te leggen aan Serax, een Belgisch bedrijf dat tot ver over de grenzen bekend is voor zijn artistieke tafelserviezen en andere designvoorwerpen. Met een klein hartje en geladen met mijn beste servies ging ik er naar toe, maar de leiding van het bedrijf was meteen enthousiast, vooral over de kleuren en de levendige glazuren.

Op dat moment was bijna alle serviesgoed wit, met mijn kleuren maakte ik toen het verschil. Zo ontstond Pure, het was meteen een nationaal en internationaal succes. Zowel mensen thuis als toprestaurants zoals Pure-C, Boury en het wereldberoemde Londense restaurant Hakkasan serveren op mijn borden. De servieslijn is uitgebracht onder de lijn ‘Pure’ en onderscheidt zich vooral in de kleuren, de organische vormgeving en de levendige glazuren.

Algemeen20-20Keramiek205_1.jpg

Bathroom Keramiek

Voor mij was het een kleine stap naar de creatie van keramiek voor de badkamer, mijn eigen badkamer stond immers al vol met eigengemaakte keramiek. In alle potjes zitten leuke spullen zoals oorstokjes, wattenschijfjes, badzout, tandenborstels, zeep… Elk potje is een uitnodiging.

pure-pascale-naessens-Pascale01597