24 oktober 2023
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2023/09/DSC_0661.jpg

Meditatie met Swami Purnachaitanya

Filosofie
"Meditatie met Swami Purnachaitanya"

Deze pagina verwijst naar een fragment uit het boek ‘Go Pure Journal

Swami Purnachaitanya is een spiritueel leider die ook bekend staat als ‘The Dutch Monk’. Hij reist de wereld rond en houdt lezingen over spirituele groei, waarbij hij mensen onderwijst in meditatie, yoga, mantra’s en ayurveda. 

20 minuten meditatie met Swami Purnachaitanya

Hoe is het begonnen?

Enkele jaren geleden heb ik kennis gemaakt met meditatie. In het begin was het experimenteren, maar het lukte me niet echt. Twee minuten mediteren leken toen al een eeuwigheid te duren. Soms maakte het me zelfs een beetje zenuwachtig, maar toch bleef het me intrigeren. Het ‘No Nonsense Meditatie boek’ van Steven Laureys heeft me zeker geholpen om verder te komen. Maar de echte doorbraak kwam er toen ik Swami Purnachaitanya ontmoette, ook wel bekend als de Dutch Monk. Ik volgde een ademhalingscursus bij hem en een aantal meditaties, georganiseerd door de internationale organisatie Art of Living, waarvoor hij werkt. Dit bracht me telkens een stap dichter.

Wat doet het voor mij?

Nu verlang ik naar mijn meditatiemomenten. Het is echt me-time geworden. Het brengt letterlijk rust en ruimte in mijn hoofd, en het brengt me dichter bij mijn innerlijke zelf. Ik denk dat ik mediteren het beste kan omschrijven als het leren loslaten van de mallemolen in je hoofd en je diepste zelf voelen en toelaten zonder zorgen en lasten. Nadien ben je rustiger en denk je helderder. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt, en hoe meer je ernaar verlangt. Ik doe het vaak in de vooravond. ’s Morgens lukt het me niet bij gebrek aan tijd.  (Ofwel ga ik ’s ochtends wandelen en doe ik de meditatie ’s avonds of omgekeerd.)

Opwindende tijden voor de wereld van de meditatie.

In ieder geval het zijn boeiende en opwindende tijden voor de wereld van de meditatie. Hoewel meditatie al eeuwenlang in het oosten wordt beoefend, hebben we in het westen vaak wetenschappelijk bewijs nodig gehad om de praktijk te omarmen. Inmiddels beoefenen steeds meer mensen meditatie, zowel bekende als onbekende en ik kan het alleen maar aanmoedigen. Het brengt veel voordelen met zich mee voor lichaam en geest.

Hoe te beginnen?

Er zijn tal van organisaties die meditaties aanbieden, ze hebben allemaal hun benadering en zijn volgens mij allemaal waardevol. Het gaat er veeleer om te ontdekken wat het beste bij jou past. Het internet is een goede plek om te beginnen met je zoektocht. Het belangrijkste is om gewoon te beginnen. Je zult snel merken wat wel en niet voor jou werkt.

Ik wil je graag uitnodigen om samen met Swami Purnachaitanya te mediteren. Deze meditatie heb ik opgenomen voor de deelnemers van Go Pure 22, maar deel ik graag met iedereen die kennis wil maken met mediteren omdat ik ervan overtuigd ben dat mediteren kan helpen om tot rust te komen in onze hectische wereld. Ook wanneer je het moeilijk hebt is meditatie nuttig en zeker voor mensen met een moeilijke relatie met voeding kan ik meditatie aanraden.

Ga ergens rustig zitten, op een stoel is het makkelijkste om te beginnen, en het enige wat je moet doen is luisteren met een open geest.

Geniet ervan.

Interview met Swami Purnachaitanya

https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2023/09/Fa1KvaJXwAA-Rqj-1.jpg
Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten