01 juni 2014
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2014/06/DSC1672RM-scaled.jpg

Natuurlijke ingrediënten

Filosofie Gezondheid

'We hebben ons natuurlijke voedsel ingeruild voor hoogbewerkte producten. Die moeten we dringend weer vervangen door natuurlijk voedsel.'

Tegenwoordig is voedsel een product van de industrie en niet meer van de natuur. De meeste industriële voeding bevat verborgen suikers en synthetische zoetstoffen, chemische middelen zoals kunstmatige kleurstoffen, bewaarmiddelen, gemanipuleerde vetten en transvetten, geraffineerde (snelle) koolhydraten… Door de ingrijpende bereidingsprocessen gaan de waardevolle voedingsstoffen verloren.

Het hoeft weinig betoog dat natuurlijke producten veel beter zijn voor onze gezondheid. Die zitten vol belangrijke voedingsstoffen die door ons lichaam (wel) herkend worden en waar ons lichaam iets aan heeft. De voedingsindustrie mag nog zo haar best doen om waardevolle voedingsstoffen die door het industriële proces verloren gaan, te compenseren, een natuurlijk product heeft nog altijd meer te bieden dan de door de mens gemaakte variant.

Laten we met wat meer respect omgaan met de natuur en met onszelf, en laten we vooral niet vergeten dat wij deel uitmaken van die natuur. We hebben ons natuurlijk voedsel ingeruild voor hoogbewerkte producten; die moeten we dringend weer vervangen door natuurlijk voedsel.

https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/PG220-20Gegrilde20wilde20forel20met20champignons_0.jpg
Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten