07 november 2019
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/Schermafbeelding202020-07-2220om2014.27.45.png

Pascale Naessens over haar nieuwe kookboek

Pers

“De tijd van betutteling over voeding is voorbij!”

Zoals verschenen in Boeken Magazine in november 2019

TEKST: DENNIS DE ROOVER

Pascale Naessens is al sinds 2010 een echte bestsellerauteur met haar kookboeken. ‘Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten’ was meteen een schot in de roos en werd in België het best verkochte boek van 2018. In Nederland is Naessens voorlopig minder bekend. Toen de schrijfster klassieke eetpatronen op de korrel nam, vooral dan de overconsumptie van wit brood, pasta en aardappelen, zorgde dat voor veel deining. Nu heeft ‘Nog eenvoudiger’ een opvolger. Pascale Naessens is gepassioneerd door gezond eten en volgt de nieuwste wetenschappelijke bevindingen over voeding op. In dit interview voor Boeken Magazine is ze categoriek: “De tijd van betutteling over voeding is voorbij!”

Eten is herinneren. Wat is je mooiste herinnering aan eten?
Pascale Naessens: “Mijn vader was een groothandelaar in dranken voor restaurants. Wanneer hij ’s avonds terugkwam van het werk, bracht hij vaak eten mee uit die restaurants. Zo was er een restaurant gespecialiseerd in paling in ’t groen. Hij vroeg dan een portie om mee te nemen. Hij kwam vaak thuis met superlekker eten. We zaten vaak met z’n allen rond de tafel om te eten. De eetcultuur zat in mijn familie.”

Welke keuken domineerde je jeugd?
“De klassieke keuken. Mijn moeder kookte degelijk en vers. Mijn vader bracht dus eten uit topkeukens mee. Dat leidde soms best tot grappige situaties. Zo leverde hij ook in Blankenberge voor een kreeftenput. Het gebeurde dus dat hij op een doordeweekse avond met oesters en kreeft afkwam. Soms bracht hij ook hersenen van varkens of een andere diersoort mee. Op die dagen vluchtten we allemaal het huis uit. (lacht) We tuimelden van het ene in het andere uiterste. Mijn moeder haar kookstijl was de klassieke, Vlaamse tripartite: vlees of vis, groenten en aardappelen.”

Van dat voedingspatroon heb je op een gegeven punt afstand genomen.
“Wanneer je opgroeit, kan je best wat verdragen qua eten. De problemen komen pas na je 18 à 19 jaar. Na je pubertijd ontwikkel je een stabieler metabolisme. Op dat moment merk je pas echt wat voor metabolisme je hebt. Als je klein bent en veel beweegt, kan je er veel eten doorjagen. Wanneer je ouder wordt, komen de waarschuwingssignalen. Dat zie je ook letterlijk. Veel meisjes zijn slank wanneer ze jong zijn en plots verandert hun lichaam volledig. Het is niet de bedoeling dat mensen wanneer ze volwassen worden plots enorm bijkomen.

Dit is een fragment uit het artikel. Je kan het volledige artikel in de pdf hieronder lezen.  

https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/Schermafbeelding202019-11-1320om2016.46.37.png

Artikel_Boeken_Magazine.pdf

Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten