06 februari 2024
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2024/02/IMG_6312.jpg

Mijn zalige winterslaap

Filosofie

De zomer noem ik mijn extroverte periode, waarin ik floreer te midden van de bruisende energie van de wereld. Daarentegen beschouw ik de herfst en de winter als mijn introverte seizoenen; een tijd waarin ik weinig behoefte heb om veel mensen te zien of te midden van een menigte te vertoeven. Het is een noodzakelijke afwisseling, een periode waarin ik mij terugtrek en mijn creativiteit herbron.

De winter is voor mij een tijd van rust, vooral sociaal, dan laat ik mijn ideeën composteren zonder de druk van naderende deadlines. Een periode waarin ik me terugtrek in mijn atelier en mijn keuken, weg van de wereld, om ongestoord en zonder enige druk te experimenteren en te creëren. Ik geniet van dit proces en van de qualitytime met mijn man.

Op dit moment koester ik mijn ideeën als kleine zaadjes die net zijn geplant. Ze zijn nog te pril om te delen, omdat ze nog moeten groeien en bloeien. Praten over mijn plannen zou me onzeker maken, want iedereen komt dan met goedbedoelde adviezen, en dat kan overweldigend zijn. Dus, laat me genieten van de winterblues, een tijd waarin ik vroeg in bed kruip en de druk van de wereld van me af laat glijden.

Maar het werk stopt natuurlijk niet, want intussen heb ik ook gewerkt aan mijn eerste themaboek. Hierin bundel ik mijn beste recepten binnen een bepaald thema: groenten,  desserts, ovenschotels, ontbijten en snel-klaar gerechten. Het eerste boek ‘De beste groenterecepten van Pascale’ , is er eigenlijk gekomen op vraag van vele mensen: wanneer bundel je eens je groenterecepten. Ik ben dan ook blij dat het er eindelijk is, het komt uit in april. Het was eigenlijk heel fijn om hier aan te werken, het gaat niet om nieuwe recepten, dus minder stresserend voor mij, maar om mijn beste recepten van de afgelopen jaren. Hierbij krijg ik natuurlijk ook de hulp van mijn medewerkster, Tinneke en Lannoo.

En achter de schermen werken we met een heel team aan iets dat jou, als liefhebber van lekkere en gezonde voeding, het leven makkelijker gaat maken. Dat wordt echt leuk en best groot nieuws.

Laat de winter nog maar even duren, want ik houd van de rust en de ruimte om mijn gedachten en ideeën te laten rijpen. Ik houd jullie wel op de hoogte van alle creatieve ontwikkelingen die ongetwijfeld zullen volgen. Hopelijk kan ik jullie er dan mee inspireren want zonder jullie steun en enthousiasme is mijn creatieve reis niet compleet. 😌🍂📚

Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten