29 oktober 2021
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/Schermafbeelding202021-10-2920om2010.48.57.png

6x De meest gehoorde misverstanden over de kookstijl van Pascale Naessens

Pers

“Ik eet niet koolhydraatloos, maar koolhydraatselectief: ik kies enkel voor de gezonde, traag verteerbare koolhydraten en vermijd de snelle geraffineerde soort zoals die in brood, pasta en witte rijst”

Van 2010 is het geleden dat gezonde kookgoeroe Pascale Naessens haar allereerste kookboek op de markt bracht. Zo’n dikke tien jaar later groeide het ex-model slash tv-persoonlijkheid uit tot één van de meest vooraanstaande culinaire auteurs in Vlaanderen. Desondanks blijven er rond haar visie op voeding en gezondheid nog steeds een paar hardnekkige misverstanden bestaan. De meest voorkomende misvattingen over de levensstijl van Pascale op een rij.

1. VAN PASCALE MAG JE GEEN KOOLHYDRATEN ETEN
Pascale Naessens: “Kijk, op de eerste plaats wil ik aangeven dat het iedereen vrij staat om te eten hoe zij of hij wilt, ik vind vrijheid heel belangrijk. Maar ik deel graag mijn eigen ervaring en kennis rond voeding en soms ontstaan er zaken die een eigen leven beginnen te leiden. Een van de misvattingen rond mijn manier van eten die ik zelf het vaakst tegenkom, is dat ik zou aanbevelen om koolhydraten volledig van het menu te schrappen. Dat klopt natuurlijk niet, ik eet iedere dag een fruitontbijt, vol heerlijke koolhydraten. In mijn boeken vind je naast fruit ook groenten, quinoa, linzen, volle granen, bonen… allemaal gezonde koolhydraten. Vroeger gebruikte ik ook de term: koolhydraatselectief, ik kies dus enkel de gezonde, traag verteerbare koolhydraten en ik vermijd de snelle geraffineerde koolhydraten zoals die in brood, pasta, witte rijst, ook aardappelen, enzovoort.

De verwarring komt er ook door ‘Ketokuur’, bij een ketogeen dieet halen we de koolhydraten nog meer naar beneden, maar ook dan eet je nog altijd koolhydraten. Het is eigenlijk onmogelijk om geen koolhydraten te eten, omdat ze overal in zitten. Maar zoals de titel aangeeft gaat het om een kuur, dit moet je ook zien als een vastenkuur die je af en toe kunt volgen. Maar ik zie dit niet als een manier van eten, mijn manier van eten kun je het best omschrijven als ‘gematigd koolhydraatarme mediterrane voeding’.

Ontdek het volledige artikel op feeling.be.

Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten