05 januari 2015
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/Culinessa20English201600x755_1.png

Puur Eten Pascale Naessens + Goede voornemens

Pers

Zoals verschenen op Culinessa.com op 05/01/2015

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk hebben jullie net zoals ik genoten van je feestdagen en gaan we weer fris en fruitig het nieuwe jaar in. Eigenlijk vind ik goede voornemens een beetje onzin, maar door erover na te denken en te beslissen dat het dit jaar niet niet bij een voornemen moet blijven, maar dat we het gewoon gaan doen, doe ik er eigenlijk ook aan mee toch? Haha. Ik wil al heel lang een detox doen, maar doe het niet, gezonder eten, tja wat betekent dat nou precies? Ik eet niet elke dag mcD of Burger King, kroketten of patat en ben best bewust bezig met eten, maar een fit girl ben ik zeker niet. Dus heb ik bedacht dat ik ga doen wat bij mij past, dicht bij mezelf blijven, mijn intuïtie en gezond verstand gebruiken, maar wel met onder andere wat inspiratie van een ander. Ook schreef ik op de site van de V&D een stukje over mijn goede voornemens mbt mijn eetpatroon.

Vandaag bespreek ik met jullie het boek van Pascale Naessens. Toen ik de mail binnenkreeg met daarin een aankondiging van dit boek, dacht ik die moet ik hebben. Het zinnetje “Puur eten dat je gelukkig maakt” triggerde mij. Ik was benieuwd naar de inhoud en kon niet wachten om hem te bekijken.

Ik nam een middag de tijd om het boek goed te bekijken onder het genot van een kopje thee en een heerlijk stukje salted caramel chocola. Het gaat immers om genieten toch!

Na alle feestdagen heb ik dus besloten om even te letten op wat ik eet, niet heel drastisch, maar wel net even wat bewuster dan normaal. Ik kon me dan ook helemaal vinden in dit boek. Wat ik leuk vind aan het boek is dat Pascale je meeneemt en uitlegt hoe je op een fijne manier jezelf een gezondere levensstijl kunt aanmeten door gezond te eten. De volgende zinnen uit het boek spraken mij aan: “Ik heb niets met ondrinkbare superfoodsapjes of vreemde workouts waarvan wordt gezegd dat ze supergezond zijn. Ik wil het “echte” leven met “echt” eten. Ik ben een levensgenieter, met een liefdevolle passie voor het leven. We leven maar een keer en ik wil er dan ook zoveel mogelijk uithalen.”. Wie kan het er hier nou niet mee eens zijn? Precies. Dus bladerde ik snel verder.

Pascale houdt het simpel en bouwt een gererchtje op door te kijken naar: vis of vlees, kaas of aardappelen en pasta of granen te combineren met groenten en geeft aan dat je moet afstappen van de klassieke manier om naar een maaltijd te kijken (groenten+ vlees/vis + aardappelen en brood).

Ik heb blijkbaar gemist dat Pascale Naessens zo populair is, want ik heb al haar andere boeken gemist. Ja echt. Ik moet ze maar eens een keertje goed gaan bekijken. Er zijn een aantal gerechtjes die ik heel graag wil maken, maar ik begon met de zalmsalade met aspergelinten. De foto zag er zo mooi uit en ik kon door de omschrijving van de dressing al bijna proeven hoe die zou smaken. Dus op naar de supermarkt en maken die salade! Is hij niet mooi?

 

Het volledige blogartikel kun je lezen op Culinessa.com.

https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/Screen20Shot202015-01-2520at2012.56.41.png
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/IMG_8519-e1416302004133-1024x1024_0.jpg
https://admin.purepascale.com/wp-content/uploads/2022/07/IMG_8520-1024x1024_0.jpg
Blogartikel delen

Gerelateerde blogberichten